ventuze masaj corporal

Celebrele ventuze masaj corporal au inceput sa faca parte din stilul de viata a din ce in ce mai multe persoane, inclusiv a celebritatilor de la Hollywood. Atat in mediul urban, cat si in mediul rural este utilizata aceasta tehnica de masaj care aduce o multitudine de beneficii organismului uman. Cu toate acestea, se pare ca unele persoane inca sunt sceptice in ceea ce priveste aceasta tehnica.

Masajul cu ventuze este recunoscut inca din timpurile stravechi si are radacini adanci in cultura chineza. In prezent, tratamentul cu ventuze are doua roluri esentiale: acela de detoxifiere, precum si de echilibrare energetica. Specialistii care promoveaza aceasta tehnica cu ventuze masaj corporal sustin ferm faptul ca prin aparitia bolii in organism, apar si blocajele energetice.

Cum functioneaza aceste ventuze masaj corporal?

Aceasta tehnica vehe de mii de ani consta in principal in aplicarea ventuzelor (confectionate din sticla, silicon, bambus, ceramica, metal sau plastic) pe piele, in functie de meridianele energetice. Inainte de a fi insa aplicate, acestea sunt incalzite, iar astfel, prin contactul cu pielea, se creeaza acest efect de vacuum. Pacientul trebuie sa ramana cu acestea pe spate timp de 5-10 minute, dupa care sunt indepartate si reaplicate pe alta suprafata a corpului. Un dezavantaj insa a acestei tehnici consta in faptul ca atunci cand ventuzele sunt indepartate de pe piele, din princina vacuum-ului, pielea va ramane cu cateva semne vinete. Acestea sunt cauzate de superea vaselor capilare.

Totusi, care este efectul acestei tehnici realizate cu ventuze masaj corporal? Ei bine, in urma acestui proces de suctiune, ventuzele favorizeaza deschiderea porilor, iar astfel de eliminare a toxinelor din organism, precum si a stimularii echilibrului fortei vitale Qi.

ventuze masaj corporal

Argumente Pro si Contra a masajului cu ventuze

Pana in prezent s-au efectuat numeroase cercetari in acest sens. Oamenii de stiinta isi au, de altfel, parerile destul de impartite. Unii dintre ei sustin ca nu exista nicio legatura intre filisofia acestei tehnici de masaj si fiziologia corpului uman, insa altii sustin aceasta tehnica, intocmai pentru ca vizeaza intoarcerea la remediile traditionale de sustinere a sanatatii.

Se pare insa ca datorita acestor ventuze masaj corporal, sunt inlaturate durerile musculare, celulita, insa ajuta si la vindecarea unor probleme respiratorii sau circulatorii. Specialistii spun ca inclusiv migrenele pot fi tratate cu succes cu ajutorul acestei tehnici de masaj. In plus, dupa astfel de tratamente, pielea devine mult mai catifelata si mai elastica.

Bineinteles, ca si in orice alt subiect, unii au adus si argumente contra acestei tehnici de masaj cu ventuze.

Un prim dezavantaj ar consta in faptul ca este o tehnica destul de dureroasa si de incomoda. De multe ori pielea are de suferit, astfel ca in urma unei astfel de sedinte, vor ramane urma si vanatai, dar care in timp, bineinteles, dispar.

Alte persoane sustin faptul ca terapia cu ventuze nu are capacitatea de a vindeca o paleta atat de larga de afectiuni si de boli.

Asadar, celebrele ventuze masaj corporal sunt utilizate inca din timpurile stravechi. Daca insa nu ar fi avut rezultate atat de bune pe pacienti, nu ar fi rezistat atat de multi ani. Astfel, nu ramane decat sa incerci si sa simti pe pielea ta cat este de benefica aceasta alternativa.

ventuze masaj corporal mari