tianli impotenta

Uneori, un efect secundar al operatiilor pot fi disfunctiile erectile. Aproximativ 10% din ED  cauzate de  probleme psihologice este data de daunele din urma operatiilor. Adeseori acestea includ:

  • operația de cancer la prostata sau la vezica – chiar dacă cancerul la prostata și la vezica nu cauzeaza ED, tratamentele pot duce o disfunctie temporara sau permanenta. Aceasta dauna se vindeca de obicei în 6-18 luni, oricum, în unele cauze,  dauna este permanenta.
  • alte operatii – oricare alta operație din regiunea pelvica are o șansa de a provoca ED. Asta este adevărat în special la operatiile de marire a penisului, ce pot cauza daune asupra nervilor.

Cauze farmacologice

Consumu medicamentelor ( atât ilicite cât și cele cu prescriptie) cauzeaza aproximativ 10% din toate cauzele de ED din motive fizice. Aceste medicamente afecteaza abilitatea penisului de a se umple cu sânge și de a menține sângele. Acestea includ:

  • nicotina, alcolul și consumul ilicit de droguri – toate cele trei pot dauna vasele de sânge. Tutunul și alcolul  reduc curgerea sangelui către penis și cresc șansele de ED.
  • Medicamentele cu prescriptie – sunt mai mult de 200 de prescriptii medicale ce cauzeaza disfunctii erectile. Acestea includ :

-diuretice

-medicamente pentru presiunea ridicată a sangelui

-antidepresive

-medicamente anti-epileptice

-NSAID

-medicamente pentru Parkinson

-antiaritmici

-relaxatori pentru muschi

-medicamentatie pentru cancer la prostata

-medicamente pentru chemoterapie.

tianli impotenta

Cauze neurologice

Cauzele neurologice de ED sunt probleme ale sistemului nervos. Acestea pot apara în urma operatiilor sau traumelor ale pensiului. Oricum, daunele nervului reprezintă 5% din toate cauzele fiziologice. În mod primar, acestea includ boli neurogenice.

  • Boli neurogenice (Alzheimer, sclerosa, Parkinson, etc. ) – sistemul nervos este critic în mentinerea unei erectii. Bolile neurogenice pot întrerupe semnalul dintre creier și penis, ducand la disfunctii erectile.

Cauze endocrinologice

Cauzele endocrinologice centreaza probleme cu glanda pituitara, tiroida, adrenala, pangreas. Acestea includ:

  • un diabet slab controlat – diabetul poate dauna vaselor de sânge și nervilor folosiți în obtinerea și mentinerea unei erectii.
  • Probleme hormonale – un testosteron scăzut sau un dezechilibru hormonal poate afecta în mod negativ libidoul. În timp ce aceste probleme sunt legate de boli, cum ar fi tumori ale glandei pituitare sau boli de rinichi, schimbarile hormonale pot fi și din cauza imbatranirii.
Traumele cauzeaza disfunctii erectile

Traumele pelvisului, vezicii, sinii spinarii și a penisului poate cauza disfunctie erectila. Aceasta trauma poate proveni din ranirea directa sau chiar și de la hainele prea stranse.

Diagnosticarea disfunctiilor erectile

Din cauza multitudinilor de factori ce poate contribui la ED, este important sa căutam un sfat medical profesional pentru diagnosticare.

Cum tratezi disfunctiile erectile?

Tratamentele pentru ED depind de o multitudine de factori ai disfunctiei. Citeste si despre efectele pe care le are Titan Gel

Tratament pentru ED indus psihologica

Disfunctiile erectile cauzate pe probleme psihologice este de obicei tratata cu terapia. Un profesionist poate întrerupe acel cerc ce compune problemele ED.

  • Terapia prin vorbit – este deseori folosită pentru tratarea anxietatii. Discutarea problemelor cu un medic licentiat poate ajuta. Aditional ei îți pot oferi strategii pentru a crește intimiatatea. Unele sesiuni cu partenera poate ajuta. Chiar dacă ED are cauze psihologice, tratamentul fizic poate ajuta prin creșterea confidentei și prin intarirea muschilor și imbunatatirii circulatiei sangelui către penis.