Microbladingul reprezinta cea mai noua tehnica de machiaj semipermanent al sprancenelor. Mai concret aceasta procedura este o tehnica anulala prin care se deseneaza efectiv fire de par foarte subtiri 3D, identice ca si curbura, sens de crestere finite si culoare cu firul natural din spanceana.

Cum se realizeaza microbladingul?

Microbladingul este executat de catre tehnicieni cu o mare experienta in domeniu si cu cunostinte strasnice in privinta notiunilor de colorimetrie, geometrie, fizionomie si vedere in spatiu.

Ca si tehnica, folosim un dispozitiv ce are forma unui stilou in capatul caruia se aseaza o microlama foarte fina, din otel chirurgical, cu ajutorul careia se introduce pigmentul in epiderm.

Astfel putem crea linii foarte fine ce imita foarte bine spranceana naturala, rezultatul putand fi foarte usor cofundat cu o spranceana fara interventii.

Care sunt etapele procedurii de microblading?

Primul pas este consultatia gratuita in care vom discuta si analiza dorintele tale, vom identifica nevoile si retusurile pe care ti le doresti in vederea obtinerii unor sprancene frumoase, cu un aspect cat mai natural.

In cadrul consultatiei se vor stiliza și desena sprancenele pentru a stabili forma cea mai potrivita pentru chipul tau. Apoi vom stabili culoarea, cu atentia de a fi cât mai apropiată de nuanța firului de păr din sprânceană.

Mai apoi, urmeaza sedinta efectiva de microblading in care se vor desena sprancenele fir cu fir, cu respectarea parametrilor stabiliti in urma consultatiei.

Este ecesara o sedinta de retus?

După aproximativ o luna se recomanda revenirea la salon pentru efectuarea unui retus, sedinta in care designerul de sprâncene reia procedura de microblading pentru a completa cu pigment acolo unde acesta fie s-a estompat fie mai este nevoie.

Rezultatul final va fi vizibil dupa cca. 6 săptămâni de la prima ședință.

Cat de dureroasa este procedura de microblading?

Depinde de la persoana la persoana in functie de gradul de suportabilitate al fiecaruia. Tehnicienii Sara Studio folosesc anestezice locale special. Poate exista un disconfort asociat unei zgarieturi, dar, în cazul în care pe parcursul intervenției apare un disconfort major, se reaplică anestezic special pentru amorțirea instant a zonei.

Dacă am un tatuaj sau o micropigmentare mai veche și culoarea acestuia a migrat spre roșu sau albastru, se poate corecta prin microblading?

Da, microbladingul este indicat pentru corecția culorii prin pigmenții lui speciali care taie culoarea de roșu sau albastru.

Daca am un tatuaj sau o micropigmentare mai veche si nu imi mai place forma lui, se poate corecta prin microblading?

Desigur, cu conditia ca tatuajul sau micropigmentarea anterioara sa fie sufficient de estompata astfel incat firele sa se vada in mod natural, frumos.

Când e momentul să aleg procedura de microblading?

  • dacă ai sprâncene rare și vrei să îmbogățești plantația astfel încât aspectul lor să fie mai plin
  • dacă sprâncenele tale sunt prea depărtate și vrei să le apropii
  • dacă îți lipsesc fire care nu mai cresc în mod natural din cauza pensării excesive
  • dacă sprâncenele tale sunt asimetrice în urma unei cauze fiziologice a chipului tău
  • dacă pielea sprâncenelor prezintă cicatrici sau sprâncenele au goluri
  • dacă în urma diverselor motive medicale sprâncenele au căzut complet sau parțial

Se poate face microblading și la bărbați?

Cu siguranță! Cât timp efectul este unul natural atât femeile cât și bărbați își pot repara anumite defecte ale sprâncenelor.

Cât durează procedura?

În medie prima ședință durează cca. 2 ore iar retușul cca. 1,5 ore.

Ce se întâmplă dacă nu respect recomandările de îngrijire pentru acasă după prima ședință?

Rezultaul nu este cel dorit, pigmentul nu se fixează corect existând riscul să se estompeze până la retuș. În acest caz, în timpul retușului se insistă pe refacerea firelor. Dacă nici după retuș nu se respectă indicațiile de îngrijre, responsabilitate rezultatului nu mai este a tehnicianului.

Cât durează efectul microbladingului?

Firele trasate pot ține între 10 și 12 luni, în funcție de timpul expunerii la soare, (este importantă folosirea cremei de protecție solară cu factor de minim 30, zilnic) frecvența peelingurilor chimice sau enzimatice.

Cum îngrijesc zona după vindecarea completă?
După vindecarea completă a zonei, în cca. 6 săptămâni, este indicat să folosim pe zona sprâncenelor ulei de ricin pentru a stimula creșterea firelor naturale și pentru aspectul lor natural și neted.

În fiecare seară, după vindecare este recomandat ca sprâncenele să fie periate în vederea stimulării circulației sângelui în zona respectivă, accelerându-se astfel și creșterea firelor naturale.