Inca este frig afara … unii dintre noi se pot confrunta cu problema pielii uscate cu iluzia enervanta de exfoliere a fetei, in timp ce altii pot avea o problema cu pielea sensibila.

Pielea sensibila se caracterizeaza prin roseata si iritatie dupa expunerea la agresiunile de mediu precum soare, fum, aer rece sau poluare.

Ce este de facut?

Pielea sensibila poate fi tratata, calmata, controlata sau chiar prevenita, daca suntem constienti de produsele adecvate pe care sa le folosim.

Primul sfat profesional este sa cautam un demachiant delicat si un tonic calmant, sa folosim zilnic protectie solara (da, chiar si in perioada iernii, nu va lasati induse in eroare de vremea rea si rece, soarele poate fi acolo afectandu-va pielea sensibila) si sa folosim o masca bogata in antioxidanti de 3 ori pe saptamana pentru a calma reactiile tenului nostru.

Regimul vostru zilnic de ingrijire a pielii ar trebui sa ramana simplu, limitand eruptiile si ajutandu-va sa identificati produsele si ingredientele specifice la care reactionati. Atunci cand vreti un produs nou, este recomandat sa faceti un test cutanat, preferabil cu o mostra. Aplicati o cantitate mica pe gat si pe partea superioara a bratului si asteptati 24 de ore pentru a vedea daca exista vreo manifestare inainte de a investi in acel produs specific. Nu uitati nici de crema Anti Aging.

Din nou, incercati sa monitorizati ingredientele din produsele folosite ce cauzeaza manifestari neplacute si vedeti daca puteti identifica un ingredient specific cu care sa aveti probleme.

Desi orice poate cauza sensibilitate, unele dintre cele mai problematice ingrediente in ingrijirea pielii sunt: parfumurile si colorantii artificiali, aluminiul si conservantii sintetici.

Din pacate, conservantii sunt obligatorii in toate produsele de frumusete pe baza de apa, dar exista o multitudine de alternative naturale: vitaminele A, B, C si E. Ca alternative, folositi uleiuri fara apa sau balsamuri.