Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 este o creatie a sud-coreenilor de la Samsung Electronics, care a fost anuntata pe data de 24 februarie 2014 si lansata pe 11 aprilie 2014 in 150 de tari. Aceasta a fost laudata pentru display, componente, camera si viata bateriei si cum nimic nu este perfect a fost criticata pentru plasticul din carcasa, software-ul incarcat si scanner-ul de amprente care nu functiona tot timpul cum trebuie. Insa per total a fost un telefon asteptat si bine primit de catre public, in primele trei luni de la lansare fiind cumparate aproximativ 12 milioane de unitati.

Diferente dintre Samsung Galaxy S5 original si replica

O prima diferenta intre original si o replica ar fi pretul, pentru a atrage cumparatorii telefoanele fake sunt vandute mult mai ieftin decat originalele, iar oamenii crezand ca fac o afacere buna tind sa le cumpere. Dar daca totusi diferenta de pret nu e asa de batatoare la ochi se pot verifica alte caracteristici pentru a vedea daca urmeaza sa va cumparati un original sau nu. In primul rand ecranul este mult mai departat de margini la o replica decat la un original si atunci cand este deschis nu este foarte luminos, iar culorile sunt mai fade fata de cele foarte vibrante ale modelului Samsung Galaxy S5.

Logo-ul firmei, ce se regaseste in partea de sus, poate fi simtit atunci cand este atins la o replica, iar butonul Home, adica cel din partea de jos a dispozitivului nu are aceeasi pozitionare ca in cazul celui original, fiind mult mai aproape de margine decat la produsul adevarat.

Samsung Galaxy S5

Probleme frecvente cu replica

O prima problema a replicilor este chiar de la pornirea dispozitivelor, acestea deschizandu-se mult mai greu decat originalele. Iar dupa deschidere, daca veti incepe sa umblati prin meniu veti constata ca se misca greu, iar daca incercati sa treceti dintr-un meniu in altul, sa deschideti si sa inchideti paginile acestuia foarte repede veti descoperi ca o replica are probleme in a tine pasul si va raspunde dupa ceva timp la comenzi.

De asemenea, daca sunt deschise mai multe aplicatii, replicile tind sa cedeze sau sa aiba intarzieri foarte mari de functionare. Iar daca veti incerca sa jucati jocuri ce au nevoie de mai multe resurse veti observa ca jocul va avea lag sau chiar va ceda telfonul in cazul in care sunteti in posesia unei imitatii.

Un alt mod de a scoate la iveala daca telefonul pe care il ai in mana este o replica este prin a deschide camera foto si a face o simpla poza, iar daca chiar este o imitatie, poza va fi de slaba calitate, chiar pixelata, spre deosebire de o poza realizata cu un Samsung Galaxy S5, care va fi de o calitate sporita.

Pareri si concluzii personale

Nu va avantati sa cumparati de la persoane pe care nu le cunoasteti sau de pe site-uri care nu sunt de incredere, pentru ca oricat de „avantajoasa” ar putea sa para oferta nu veti obtine un Samsung Galaxy S5, prin urmare nici aspectele pe care vi le doriti de la acesta, adica o camera buna, componente de calitate sau display-ul mult laudat.