Samsung Galaxy S4

Am vorbit nu demult despre Samsung Galaxy S5 ORIGINAL vs REPLICA.

Samsung Galaxy S4 a fost, la momentul lansarii sale, adica in urma cu doi ani si jumatate, unul dintre cele mai apreciate telefoane de pe piata, dar si unul dintre cele mai copiate. Si chiar daca a mai trecut timpul, inca exista pe piata multe replici chinezesti (sau din alte tari), care promit preturi mai mici si performante indentice. Daca din primul punct de vedere, afirmatia este adevarata, performantele si constructia replicilor lasa in mod cert de dorit.

Diferente dintre Samsung Galaxy S4 original si replica

In primul rand, aceste diferente se pot observa chiar si la nivelul design-ului. Nu sunt unele care pot sa fie observate chiar atat de bine de la distanta, dar daca ai vazut cateva telefoane Samsung Galaxy S4 la viata ta, probabil ca iti vei da seama.

Replicile sunt un pic mai mari si totusi, ecranul lor este mai mic, ajungand cu greu la dimensiunile de 5 inch pe care le au telefoanele originale. Mai mult decat atat, vopseaua aplicata este una de o calitate mult mai slaba. Cat despre material, exista pe piata si replici din metal, asa cum sunt si telefoanele originale, dar restul diferentelor raman unele notabile.

Cu atat mai mult, apar diferente cand deschizi capacul telefonului. Aici, bateria arata altfel, exista suruburi si piulite care sunt puse in alte locuri, dar si leduri care au lasat locul unor gauri simple.

Samsung Galaxy S4

Probleme frecvente cu replica Samsung Galaxy S4

Pe de-o parte, se poate spune ca macar replicile sunt functionabile, dar in niciun caz ele nu se compara cu un telefon adevarat de la Samsung. Iar acest lucru se poate observa inca de la inceput, cand te uiti la ecran pentru prima data. Rezolutia unui model adevarat esteĀ  de 1920 x 1080 pixeli, in timp ce pentru o replica este mult mai slaba. Imaginea se vede pixelata, iar calitatea video este mult scazuta. Camera, de la 13 MP, scade si ea destul de mult, astfel incat pozele vor fi mai neclare.

Memoria RAM este si ea de multe ori doar la jumatate (1 GB la replici fata de 2 GB cat au cele originale), iar spatiul de stocare este foarte mult redus, ajungand la 4 GB in comparatie cu 16 GB atat cat avea originalul. Chipsetul de la Samsung este si el inlocuit cu altele mai slabe si daca ar fi sa spunem ca exista si o diferenta in bine, aceea consta in faptul ca unele replici au Facebook sau WhatsApp gata instalate.

Pareri si concluzii personale despre Samsung Galaxy S4

Stiu ca exista multi romani care nu isi pot permite un Samsung adevarat, nici macar unul un pic mai vechi asa cum este S4. Dar calitatea mai redusa a replicilor nu le face sa fie o solutie pentru acestia. Este clar ca nu iti vei cumpara un Samsung adevarat, ci doar un telefon mult mai slab, la un pret mai mic. O alternativa ar fi sa cumperi orice alt model original la acelasi pret, de la un alt brand. De asemenea, daca vrei un Samsung, mai ales un Galaxy S4, atunci poti strange bani pentru unul, pentru ca s-au ieftinit destul de mult in ultima vreme.