Pastilele cu turmeric

In ziua de astazi, cand stilul nostru de viata ne face sa fim mai expusi la boli grave in comparatie cu parintii sau bunicii nostri, este nevoie de metode suplimentare de protectie a organismului. Simplul mers la doctor nu este mereu de ajuns, mai ales ca specialistii ne pot ajuta sa ne vindecam, dar mai rar sa ne si protejam pentru a nu ajunge acolo. Asadar, acest rol poate sa cada mai bine pe umerii metodelor alternative sau naturiste. Dintre acestea, una dintre plantele despre care se vorbeste cel mai des in ultima vreme este turmericul. Acesta este un condiment care poate fi consumat ca atare, dar si sub forma de pastile care folosesc diverse extracte.

Ingrediente

Pastilele cu turmericAsa cum era si de asteptat, turmericul este ingredientul principal al acestor pilule. Planta este cunoscuta si sub numele de Curcuma longa iar substanta principala care actioneaza asupra organismului este cucurmina, un antioxidant foarte puternic. Asadar, vorbim despre un produs complet natural si fara efecte adverse, unul care este mai usor de consumat decat turmericul in starea sa pura. Fiind un condiment, acesta nu trebuie si nici nu poate sa fie folosit in cantitati prea mari, pentru ca poate avea si efecte daunatoare. Pe de alta parte, pastilele sunt sigure si nu provoaca reactii adverse ale organismului, desi nici ele nu trebuie sa fie luate la intamplare.

Utilizare si efecte

In primul rand, aceste pastile trebuie sa fie luate de doua ori pe zi pentru a-si face efectul. Daca, in caz contrar, exista niste recomandari din partea unui medic, atunci ele vor fi administrate in functie de ce spune acesta. Pastilele nu sunt recomandate femeilor insarcinate sau celor alergici la turmeric, dar in rest pot fi luate fara probleme.

Afectiunile care pot sa fie tratate sau preintampinate folosind extractele de turmeric sunt destul de multe si foarte variate. Am vazut si pareri care afirma ca substanta principala, cucurmina, poate sa fie folosita pentru orice, dar o astfel de afirmatie este dificil de verificat.

Asadar, pastilele de turmeric sunt bune pentru cei care sufera de afectiuni ale sistemului neuronal, hepatic, respirator, cardiovascular sau imunitar. Cucurmina este un antioxidant extrem de puternic, asa ca previne imbatranirea celulelor, ceea ce poate sa aiba efecte benefice atat asupra pielii, cat si a organelor interne. Cu alte cuvinte, nu doar ca exista posibilitatea sa va simtiti mai tineri si mai in putere, dar si sa aratati mai bine, mai tineri.

In final, unii cercetatori din domeniu afirma si ca turmericul este un bun scut de protectie impotriva cancerului. Si daca este adevarat, atunci si pastilele cu extract de turmeric ar trebui sa ofere protectie, in special daca sunt luate din timp si nu atunci cand boala este deja diagnostica.

Acestea fiind spuse, pastilele cu extras de turmeric pot fi o solutie pentru cei care doresc sa isi protejeze organismul, dar daca le veti folosi, asta nu inseamna ca nu trebuie sa fie continuate sau intreprinse si alte comportamente pro sanatate, asa cum sunt dietele echilibrate si activitatile fizice diverse.