IPhone 6 este o creatie a celor de la la foarte cunoscuta firma Apple Inc, acesta facand parte din seria iPhone si fiind anuntat pe data de 9 septembrie 2014, iar lansat pe piata 10 zile mai tarziu. In primele trei zile de la lansare iPhone 6 impreuna cu iPhone 6S au reusit sa stranga un numar record de vanzari, chiar si pentru cei de la Apple Inc, si anume 10 milioane de exemplare.

Din randurile de mai sus putem deduce cu usurinta ca acesta a fost un produs foarte dorit, iar asa cum se intampla cu toate produsele ce se inscriu in acest tipar au aparut si replicile contrafacute.

Diferente intre iPhone 6 original si replica

Daca doriti sa cumparati un iPhone 6 second hand  trebuie sa aveti grija in primul rand de unde il cumparati, incercati sa evitati cumpararea lui din mediul online de pe site-uri care nu sunt autorizate sa comercializeze produse Apple.

Dar daca totusi vrei sa il luati de pe un astfel de site sau de la o persoana care il ofera ar trebui sa cereti poze cu acesta sau sa le analizati pe cele existente, iar daca observati ca acesta are contururile inchise la culoare si constrasteaza mult cu restul carcasei ar trebui sa renuntati, fiind unul dintre principalele elemente care arata ca e o replica. De asemenea culoarea logoului este foarte deschisa la versiunea fake.

Iar daca ajungeti in posesia lui sau puteti sa il verificati inainte de cumparare veti remarca ca se observa taietura din material pentru a face logo-ul, iar camera este la nivelul carcasei, in timp ce la varianta adevarata aceasta este usor iesita in afara.

Un alt element ce diferentiaza un iPhone 6 adevarat de o replica este existenta locului pentru cardul de memorie, acest aspect existand doar la replici, nici unul din produsele din seria iPhone neavand un astfel de element.

Probleme frecvente cu replica

Daca mergeti in meniu la Setari > General > Despre veti gasi numarul de serie al telefonului, iar daca veti incerca sa il inregistrati la cei de la Apple vi se va spune ca nu este valid, in cazul in care acesta este o replica. De asemenea exista probleme ale sistemului de operare, de multe ori fiind doar Android cu interfata de iOS, care se misca greu si nu rezista la prea multe aplicatii. O alta problema este ecranul pixelat al replicilor, care se deosebeste in mod substantial de cel al unui produs adevarat.

Camerele foto ale replicilor sunt inferioare celor regasite la telefoanele iPhone 6 originale, astfel ca veti obtine poze si filmari mult mai proaste.  Si, desigur, nu te vei putea conecta la nici unul din serviciile oferite de cei de la Apple Inc pentru produsele din seria iPhone.

Pareri si concluzii personale

Chiar daca ati putea fi tentati de pretul mult mai mic pe care il au replicile nu va lasati pacaliti, acestea nu sunt la fel de bune ca originalele, iar in cazul defectarii acestui produs nu dispuneti de garantie, asa cum se intampla in cazul iPhone 6 original.