iPhone 5

iPhone 5 a fost la momentul lansarii lui cel mai bun telefon de piata si chiar si in ziua de astazi, la 3 ani de la acel moment, inca este cautat de foarte multi cumparatori. Este mai ieftin decat versiunile mai noi (5C, 5S, 6 si asa mai departe) si in privinta performantelor ofera de mult ori acelasi lucru. Totusi, continua sa ramana un telefon destul de scump si de aceea multi decid sa cumpere o replica in loc. Este aceasta o practica buna sau nu, ramane sa vedem.

Diferente dintre iPhone 5 original si replica

iPhone 5 Multe modele de iPhone 5 seamana destul de bine cu cele originale si trebuie sa fii foarte atent pentru a nu te lasa pacalit. Acestea reusesc sa copie tot, de la logo-ul de pe spate (sunt si unele care nu il au si care se descalifica din start), la dimensiuni si chiar si la materiale. Insa unele lucruri sunt mult mai greu de replicat si la acestea trebuie sa fii cel mai atent.

In primul rand, multe replici au suruburile cu cap in forma de cruce, pe cand seriile originale le aveau in forma de stea in cinci colturi. Nu este o diferenta care poate sa fie observata usor, dar este una clara si imposibil de negat.

Un alt element crucial este codul de indentificare. Daca intri in meniul telefonului (Settings > General > About) vei gasi codul de indentificare. Apoi, cu o conexiune la internet si intrarea pe site-ul oficial Apple vei descoperi daca el este si unul adevarat sau doar un fals.

Probleme frecvente cu iPhone 5 replica

Acestea sunt destul de multe si se manifesta in toate domeniile, asa ca trebuie sa ai grija. In primul rand, vei avea surpriza foarte neplacuta ca telefonul nu se va conecta la Apple Store si nici la alte servicii specifice, asa cum este iTunes. Asadar, nu poti sa descarci aplicatii si nici melodii. Mai mult decat atat si chiar mai grav, exista si replici care vin cu un sistem de operare Android in locul iOS-ului care trebuie sa fie.

Un alt dezavantaj comun este ca replicile au nevoie de un card  de memorie pentru a ajunge la posibilitatile de stocare ale unui iPhone 5. Acesta are variante de 16, 32 si 64 Gb, in timp ce o replica abia daca are 4 Gb. Cu alte cuvinte, vei stoca mai putine date si vei avea nevoie de investitii in plus.

Pareri si concluzii personale despre iPhone 5

Chiar daca este mai ieftina, nu merita sa cumperi o replica de iPhone 5 tocmai pentru ca vine cu prea multe probleme. Se vede de la distanta ca este un produs inferior si este mai bine sa iti pastrezi banii pentru un telefon original, fie el si de la alta firma. Iar cand te decizi totusi sa iti cumperi un iPhone, fa asta de la o sursa autorizata si de incredere, fie ca vorbim despre magazine sau siteuri. In plus, daca o oferta e prea buna pentru a fi reala, probabil ca cineva incearca sa te insele.